Over Mourik

Over Mourik

Sinds 1974 in België

Mourik is al sinds 1974 een gevestigde waarde in Antwerpen. Maar de geschiedenis van ons familiebedrijf gaat nog verder terug. In 1921 ging Johannes Mourik op de fiets langs huizen in het Nederlandse Groot-Ammers om elektriciteit aan te leggen. Ondernemerszin was altijd al een typisch Mourik-trekje. In 1933 werd ‘het familiebedrijf Mourik’ ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel en vier jaar later, in 1937, werd broer J.C. Mourik mede-eigenaar.

De broers Mourik legden zich in eerste instantie toe op de aanleg van elektriciteitskabels. Eerst bovengronds, maar later ook ondergronds. Daarna ging het hard. Grondwerk werd wegenbouw en infrastructuur. En omdat Mourik actief was in de Rotterdamse Europoort en het Botlekgebied, waren industriële diensten aan de (petro)chemische bedrijven een logische volgende stap. Dat was in 1957. Mourik ging in 1974 de grens over en vanaf dat moment was Mourik n.v. een feit.

Intussen staat de derde generatie Mourik aan het roer van ons bedrijf, in de persoon van Kees Jan Mourik. Samen met zijn zus Marianne is hij de eigenaar van Mourik. Meer dan ooit omarmen we de rol van ons bedrijf voor toekomstige generaties. We kiezen voor duurzaamheid met dezelfde ondernemingszin en ‘can do’ mentaliteit die ons heeft gebracht waar we nu staan. Waar we morgen staan? Bekijk de video hieronder. Onze CEO Kees Jan Mourik had een goed gesprek met zijn dochter Sophie over onze bijdragen in het verleden en ons oog voor de toekomst.

De waarde(n) van een geel hart

Ondanks de enorme groei is Mourik altijd onmiskenbaar Mourik gebleven. Een bedrijf van innovatieve, ondernemende mensen, ontdekkers en uitvinders met beide benen op de grond. We steken onze ambities niet onder stoelen of banken maar we koesteren ook de waarde(n) van ons dna. Een geel hart, noemen we dat ook wel. Samen met een grote groep collega’s hebben we de vraag beantwoord: wie zijn we en waar staan we voor? Onze kernwaarden zijn:

Nu, 50 jaar later, is Mourik niet meer weg te denken uit Antwerpen en België. Onze tak van de Mourik-familie telt inmiddels 300 medewerkers, van de wereldwijd in totaal ruim 2.000 collega’s. Samen realiseren we een omzet van 532 miljoen euro. In 2019 breidde onze familie zich uit met de betonspecialisten van Vogel Belgium en nog recenter, in 2021, zag Mourik Technics het levenslicht. We zijn nog lang niet klaar met ondernemen.

 

Aan de slag bij Mourik?

Aankoopassistent

Staf

Asbestverwijderaar

Technisch

Calculator Industrie- en Utiliteitsbouw

Technisch

Ploegbaas Bekisting

Technisch

Projectleider Bodemsanering Civieltechnische werken

Project Management
Bekijk alle vacatures