Article

Hasselt, 13 mei 2024 - Mourik Technics, gespecialiseerd in verduurzaming van gebouwen in België, laat twee jaar na haar oprichting een scherpe en aanhoudende groei zien. Het bedrijf uit Hasselt zorgt voor het verwarmen, ventileren en de airconditioning (HVAC) van gebouwen. In 2023 steeg de omzet naar 13,5 miljoen euro. Dat is een verdrievoudiging ten opzichte van het jaar ervoor. Ook in 2024 verwacht Mourik Technics te groeien. Zo levert Mourik Technics HVAC-systemen aan de prestigieuze innovatiecampus van Living Tomorrow in Vilvoorde. Om die groei te faciliteren en de energietransitie blijvend te versnellen, groeit ook de vraag naar gekwalificeerd personeel.

 McKinsey berekende in een rapport uit 2023 dat de gebouwde omgeving goed is voor een kwart van de mondiale CO2-uitstoot. Huizen, kantoren, ziekenhuizen, hotels en laboratoria worden gebouwd en vervolgens in gebruik genomen. De realisatie of herontwikkeling van gebouwen vraagt om duurzame isolatie, slimme installaties en gedegen onderhoud. Dit om een comfortabel binnenklimaat te garanderen en CO2-uitstoot te minimaliseren. Dirk Vanstraelen, directeur bij Mourik Technics, licht toe: “Warme zomers, koude winters en grote schommelingen in de luchtvochtigheidsgraad vragen om een duurzaam klimaatplan. Bij het ontwerpen daarvan werken wij nadrukkelijk samen met gespecialiseerde ontwerp- en adviesbureaus. Vervolgens bieden wij met een ervaren team een totaalpakket aan diensten op het gebied van realisatie en onderhoud." Mourik Technics is onderdeel van aannemer en familiebedrijf Mourik, actief in België, Nederland en de rest van de wereld. Dit van oorsprong Nederlandse bedrijf is een van de koplopers binnen milieutechniek en duurzaamheidsvraagstukken voor de bouw en industrie.

Comfort en duurzaamheid

Vanstraelen: “Met Mourik Technics dragen wij bij aan de versnelling van de energietransitie in België. Maar het effect van ons werk moet ook direct voelbaar zijn. Want mensen willen gedurende het hele jaar in een comfortabel klimaat werken. Daar zorgen wij voor. Daarnaast is een scherp afgestelde klimaatbeheersing hoogst noodzakelijk voor bepaalde branches, zoals de farmaceutische- en voedingsindustrie en binnen de gezondheidszorg. Zo combineren wij comfort, noodzaak en duurzaamheid. Gezien de ontwikkeling van Mourik Technics is dit een gouden combinatie.” Een van de projecten waar Mourik Technics aan werkt, is de prestigieuze innovatiecampus van Living Tomorrow. Op deze plek in Vilvoorde verrijst een innovatiehub bestaande uit een digital experience center, een selectie van meeting rooms, een voco-hotel en het restaurant Sapor onder leiding van topchef Marc Clement. Dirk Vanstraelen: “Wij zijn verantwoordelijk voor de HVAC-werkzaamheden van dit prachtige gebouw. De hele infrastructuur voor de klimaatbeheersing in de campus van twaalf verdiepingen wordt door ons verzorgd.” 

Energietransitie vergroot vraag naar gekwalificeerde mensen

Met de energietransitie die in België goed op stoom komt, verwacht Mourik Technics in 2024 verder te groeien en ook de dienstverlening uit te breiden. Om die groei in België te realiseren is het Hasseltse bedrijf op zoek naar onderhoudstechniekers, monteurs en projectleiders. “Zelfstandig werken, veel afwisseling en een hecht team zijn slechts drie voordelen. Daarnaast maak je onderdeel uit van de energietransitie en bouw je mee aan een klimaatneutraal België. Kom vooral eens langs”, besluit Dirk Vanstraelen.

Over Mourik: wereldspeler en familiebedrijf in één

Mourik behoort tot de grotere zelfstandige familiebedrijven van Nederland. Een B2B en B2G- dienstverlener op het gebied van infrastructuur, industrie, bouw, catalyst handling en milieutechniek. 90 jaar na haar oprichting is Mourik een bedrijf met een omzet van 647 miljoen euro en wereldwijd meer dan 2.000 medewerkers. Mourik biedt klanten in de publieke en private sector een multidisciplinair pakket als totaaloplossing. Mourik staat voor een gezond rendement, continuïteit, veilig werken en duurzaam ondernemen. Innovatiekracht, ondernemerszin, en hardwerkende, competente en betrokken medewerkers maken Mourik tot een toekomstgericht bedrijf. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Groot-Ammers, wordt geleid door CEO Kees Jan Mourik. 

 

Contact

Dirk Vanstraelen

Dirk Vanstraelen

Directeur
Mourik Technics n.v. Gouverneur Roppesingel 12
B-3500 Hasselt