Ultrasoon Reiniging

Ultrasoon Reiniging

Grondig schoon met ultrasone reiniging

Ultrasone reiniging is een efficiënte techniek om (grote) onderdelen en equipment grondig te reinigen. We gebruiken de ultrasoon-unit ook om onderdelen te reinigen waar je in de fabriek niet goed bij kunt, zoals warmtewisselaars, onderdelen van bundels en allerlei andere losse onderdelen zoals afsluiters, kleppen, pompen, leidingdelen, filters, structured packing, demisterpads en stellingmateriaal. Belangrijk is de juiste afweging: om welk type vervuiling gaat het, wat is de vorm en grootte van het equipment? Op basis van deze  factoren bepalen we de beste reinigingsmethode. In elke situatie hebben we de oplossing.

Voordelen van ultrasone reiniging

Bij ultrasone reiniging dompelen we onderdelen en/of equipment onder in een speciale ultrasoon-unit die desgewenst op locatie kan worden geplaatst, gevuld met een reinigingsvloeistof. De chemische samenstelling van die vloeistof, temperatuur en trillingsfrequentie zijn maatwerk. Dat is belangrijk, want de juiste combinatie versnelt de reiniging. Met transducers wekken we geluidsgolven op die de verontreiniging lostrillen van het equipment.  Sterk verontreinigde onderdelen of geblokkeerde tubes kunnen we voor- of nabehandelen met hogedrukreiniging. Onze ervaring leert dat de combinatie van hogedruk reinigen en ultrasoon heel goed werkt.

Het equipment wordt nog schoner en kan langer mee tot de volgende reiniging. Dat betekent meer uptime. Ultrasoon reinigen verbruikt relatief weinig water. Dat is beter voor het milieu. Verder kun je met ultrasoon los equipment reinigen waar je in de fabriek zelf moeilijk bij kunt. Het reinigt bovendien snel en grondig, want de vloeistof en trillingen komen tot in ieder hoekje en gaatje van het equipment. Deze chemisch-technische manier van reinigen heeft tot slot minder impact dan hogedrukreiniging en is daardoor heel geschikt voor kwetsbare onderdelen die sneller beschadigen. 

We waren er vroeg bij toen ultrasone reiniging ontstond en nu lopen we voorop. We hebben de meest geavanceerde ultrasoon-unit en state-of-the-art equipment om optimaal te reinigen. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met de vorm van de bak en de efficiency waarmee de trillingen erdoorheen worden gestuurd. Je kunt rekenen op onze ervaring met de do’s en don’ts van ultrasoon en onze chemisch-technische kennis. We zijn in staat om de juiste chemicaliën te bepalen, het resultaat te monitoren en bij te sturen. Na verloop van tijd vermindert namelijk de effectiviteit van de werkzame stof. We zijn beter dan wie ook in staat om consistent te reinigen en het maximale eruit te halen, al dan niet in combinatie met andere reinigingstechnieken, zoals hogedruk. Zo wordt ultrasoon ook daadwerkelijk ultraschoon.

Contact

Daniel Vijdt

Daniel Vijdt

Manager Industriële Dienstverlening
Mourik n.v. Groenendaallaan 399
B-2030 Antwerpen