Catalyst Handling

Catalyst Handling

Veiligheid en efficiëntie in catalyst handling

Er is een directe relatie tussen de prestatie van catalyst in reactoren en het rendement van de fabriek. Daarom is het essentieel dat een catalystwissel snel, veilig en efficiënt verloopt. Wereldwijd zijn er maar weinig specialistische firma’s die deze kunst beheersen. Mourik hoort al jaren bij de beste wereldwijde dienstverleners op het gebied van catalyst handling. Dit is mede te danken aan onze constante stroom van innovaties, bijvoorbeeld op het gebied van automatisering bij ontlading en onze verschillende dense loading technieken, voor optimale verdeling van catalyst bij belading.

Voorspelbaarder ontladen en laden

Reactoren liggen vaak in het hart van de procesinstallatie en daar is weinig ruimte. Dit maakt een soepele catalystwissel extra kritisch. Een stilstaande installatie kost veel geld. Veel van onze innovaties zijn er dan ook op gericht om het proces van ontlading en catalyst loading efficiënter en voorspelbaarder te maken. Een goed voorbeeld is ons M-IDC laadsysteem dat kranen overbodig maakt. Dit systeem zetten we al jarenlang succesvol in. Specifiek voor tubular reactoren hebben we de M-Lance techniek ontwikkeld. Daarmee zijn we wereldwijd de enige die tubular reactoren op meerdere pijpen simultaan kan ontladen. Dit betekent kortere doorlooptijden. En onze gepatenteerde Unidense®-techniek is al jaren de meest effectieve techniek voor het gelijkmatig beladen van reformer tubes.

We hebben verschillende technieken om de dichtheid van belading, en daarmee de prestatie van catalyst te optimaliseren. Hierdoor kan de reactor een optimale prestatie  behalen. Deze catalyst handling services zijn bijvoorbeeld (soft) vacuümontlading, natte ontlading, sock loading en verschillende gepatenteerde systemen voor dense loading: Densicat®, Unidense® en Calydense®. Naast de catalyst-wissel zorgen we ook voor het afblinden, openen en weer sluiten van de reactor.

Mourik pakt het werk integraal op. Wij kunnen de complete werkzaamheden in en rond een reactor uitvoeren. We zorgen voor de catalystwissel en desgewenst ook voor  het afblinden, openen en weer sluiten van de reactor. Reiniging, inspectie en reparatie van internals verzorgen we ook, met allemaal hetzelfde aanspreekpunt. En de garantie dat het werk op de Mourik-manier gebeurt: veilig, goed en efficiënt. De lat ligt hoog in de industrie. Met bovengemiddeld gekwalificeerde mensen en hoogwaardig materieel halen we die standaard. En we doen er een schepje bovenop.