Nucleaire Dienstverlening

Nucleaire Dienstverlening

Nucleaire dienstverlening

Ter ondersteuning van de in België sterk vertegenwoordigde nucleaire sector bieden we onze industriële klanten een extra specialisatie aan: nucleaire dienstverlening. Uit onze expertise als asbestverwijderaars zijn wij de laatste jaren ook actief in deze sector gegroeid. Dit geldt voor ontmanteling, decontaminatie en de gecontroleerde sloop van nucleaire installaties en gebouwen. Als Mourik zijn we dus uitstekend geplaatst om ook nucleaire projecten tot een goed einde te brengen.

Decommissioning, decontaminatie en sloop

Met de kennis die we hebben opgedaan in de asbestverwijdering, zijn wij in het eerste deel van de 21e eeuw actief in de dienstverlening voor de nucleaire sector gegroeid. We bestrijken hierin een groot werkgebied; van nucleaire toestellen buiten werking stellen en deze tot in het kleinste detail ontmantelen, tot het verpakken en afvoeren van NORM afval.

Mourik beschikt zelf over stralingsagenten die onze opdrachtgevers kunnen assisteren bij het project. Dikwijls worden we geconfronteerd met complexe situaties, maar wat ons betreft is die complexiteit eerder een uitdaging dan een probleem. Door de intensieve samenwerking binnen onze gespecialiseerde divisies en afdelingen, hebben wij altijd juist die technieken en kennis in huis die toepasbaar zijn op elke unieke situatie.

Het ontmantelen en reinigen van nucleaire installaties of onderdelen is specialistisch werk waarbij de veiligheid voor alle stakeholders centraal staat. Die veiligheid wordt bij Mourik gegarandeerd door een zorgvuldige voorbereiding volgens het ALARA principe (As Low As Reasonably Achievable), waarbij we het volledige project in samenspraak met de opdrachtgever tot in detail uitwerken en opvolgen.

Contact

Eddy Verresen

Eddy Verresen

Hoofdprojectleider Asbestverwijdering
Mourik n.v. Groenendaallaan 399 - 2030 Antwerpen