Sanitair

Sanitair

Sanitaire voorzieningen in gebouwen

Verschillende soorten gebouwen vragen om verschillende sanitaire voorzieningen. In een kantoorpand gaat het misschien alleen over toiletruimtes. Maar zorginstellingen en ziekenhuizen stellen hogere eisen aan sanitaire voorzieningen, denk maar aan toegankelijkheid en gebruiksgemak. Voor ons is het vanzelfsprekend om daarover na te denken en om de juiste voorzieningen te treffen. Aansluitend plaatsen we allerhande leidingnetten voor diverse systemen zoals brandwaterleidingen, persluchtinstallaties, speciale gassen en diverse waterkwaliteiten.

Ontwikkelingen en advies

Zoals alle technische voorzieningen in gebouwen, moet sanitair voldoen aan normen en regels. Bijvoorbeeld het aantal toiletten en de toegankelijkheid ervan, of aanvullende hygiënische voorzieningen op plekken waar gewerkt wordt met schadelijke stoffen. Die normen veranderen continu, net als de manier waarop we denken over gebruikerservaring en waterbesparing, of het gebruik van duurzame materialen. Dit alles maakt het ontwerp en de installatie van sanitaire voorzieningen complexer dan je wellicht zou denken. Of het nu meerlagenbuizen, stalen leidingen, kunststofleidingen of RVS-leidingen zijn, we hebben de knowhow om onze klanten te adviseren over de juiste keuze van materiaal.

Waarom Mourik? Sanitaire voorzieningen, inclusief de bijbehorende leidingen en afvoeren, horen bij de technische, mechanische installaties in gebouwen. Andere installaties kunnen systemen voor ventilatie, verwarming en airconditioning (HVAC) zijn. Bij ons kan dat één pakket zijn. En dat heeft zo zijn voordelen; één aanspreekpunt en één ontwerp voor alle installaties en de voorzieningen die erbij horen. Dat minimaliseert de kans op ontwerp- en coördinatiefouten in de uitvoering aanzienlijk

Contact

Dirk Vanstraelen

Dirk Vanstraelen

Directeur
Mourik Technics n.v. Gouverneur Roppesingel 12
B-3500 Hasselt