Maintenance

Maintenance

Sleutelrol in totale exploitatiekosten

Eigenaren van gebouwen kijken al lang niet meer alleen naar aanschafkosten, bouw en installatie. Uiteindelijk gaat de business case over de totale exploitatiekosten. Beheer en onderhoud spelen in die rekensom een sleutelrol. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen. Wat is de gevolgschade van een lekkage, of de uitval van elektrische installaties en daarmee productieverlies? Degelijk onderhouden installaties hebben minder storingen en een langere levensduur. Dat heeft een enorme impact op de total cost of ownership, om over de veiligheid van gebouwen en gebruikers nog maar te zwijgen. Beide zijn bij Mourik in kundige handen.

Specialist in beheer en (technisch) onderhoud

Onze dienstverlening is erop gericht om de kwaliteit van gebouwen en installaties op de lange termijn te waarborgen, met een zo laag mogelijk energieverbruik. Om te beginnen via beheer en telebewaking, met een duidelijke service level agreement en kpi’s. Via een serviceportaal heb je inzicht in alle openstaande en geplande onderhoudsactiviteiten. We doen zowel preventief onderhoud, gericht op maximalisatie van levensduur en betrouwbaarheid van de installaties, als correctief onderhoud op het moment dat er een storing is of een defect. In dat geval zorgen we ervoor dat installaties zo snel mogelijk weer ‘up and running’ zijn en de impact minimaal. We bieden een totale waarborg met vervangend onderhoud: tijdige wisseling van verouderde of versleten onderdelen voordat ze storingen veroorzaken of minder gaan presteren. Om de service compleet te maken, doen we ook alle noodzakelijke small jobs. Bijvoorbeeld kleine reparaties en vervangingen die de werking en betrouwbaarheid van installaties beïnvloeden. Onze dienstverlening is 24/7 dus je kunt rekenen op constante beschikbaarheid en altijd een snelle reactie.

De kracht van Mourik is de optelsom van alle expertise rondom het ontwerp, de installatie, het beheer en onderhoud van technische installaties. Deze bundeling van krachten is efficiënt en gemakkelijk, want onze klanten kunnen voor alles samen terecht bij een enkel aanspreekpunt. Bovendien hebben we daardoor een integrale kijk op bijvoorbeeld verduurzaming en energieverbruik; van ontwerpfase tot installatie, beheer en onderhoud. We denken met onze klanten mee over de lange termijn en komen met concrete oplossingen voor efficiency en kwaliteit, verduurzaming en hergebruik, veiligheid en comfort. Zo helpen we de total cost of ownership van gebouwen en installaties te verlagen.

Contact

Dirk Vanstraelen

Dirk Vanstraelen

Directeur
Mourik Technics n.v. Gouverneur Roppesingel 12
B-3500 Hasselt