Gebouwtechnieken

Gebouwtechnieken

Comfortabeler, duurzamer en energiezuiniger

Gebouwen moeten duurzamer, bijvoorbeeld door ze CO2-neutraal of zelfs -positief te maken. Beheerders, projectontwikkelaars, ingenieurs, architecten en aannemers; iedereen wil graag bijdragen aan de energietransitie. Maar gebruikers willen ook een fijne temperatuur en frisse lucht. Dat samen is in veel gebouwen best ingewikkeld. Maar het is precies in die complexiteit waar wij onze uitdaging vinden.

Het kan niet complex genoeg

Verduurzaming kan op verschillende manieren, waarvan er veel al helemaal zijn ingeburgerd. De koppeling van gebouwen aan warmtenetten of de toepassing van geothermie (aardwarmte en koude-opslag) gecombineerd met warmtepompen is echter van een andere orde. De uitdagingen zijn legio: kun je een oud gebouw wel comfortabel verwarmen met water van 40 graden in plaats van 80 graden? Of meer praktisch: hoe werk je een hypermodern ventilatiesysteem weg in een kantoor met lage plafonds? Wat ons betreft kan de situatie eigenlijk niet complex genoeg zijn.  We werken vooral in omgevingen die bijzondere eisen stellen aan temperatuur, luchtkwaliteit en hygiëne. Denk aan de farmaceutische industrie en datacenters, kantoren, scholen, zorginstellingen, hotels en laboratoria. 

Kennis en vertrouwen

We werken graag in design & build-projecten samen met studiebureaus en ruwbouw-aannemers, waarbij wij onze kennis op het gebied van installatietechnieken en regelsystemen inbrengen. Onze ontwerpers beschikken over een certificaat van EPB-verslaggever, dat geeft de garantie dat onze installaties aan alle energieprestatie-eisen beantwoorden.

Iedere optimalisatie in de ontwerpfase betaalt zich uit in de uitvoering. Daarom ontwerpen we altijd driedimensionaal en met BIM-software (Building Information Modeling). Een groot voordeel van digitaal modelleren in 3D is dat je potentiële fouten en conflicten in het ontwerp vroegtijdig kunt ontdekken en oplossen (bijvoorbeeld leidingen die elkaar in de weg zitten). We engineeren tot in de kleinste details: iedere kraan en elke brandklep is vooraf ingetekend en gecheckt. Pas na goedkeuring op dit 3D-model gaan we echt van start. Zo voorkomen we faalkosten. Klik hieronder en lees meer over gebouwgebonden technische installaties, HVAC en sanitair.

Contact

Dirk Vanstraelen

Dirk Vanstraelen

Directeur
Mourik Technics n.v. Gouverneur Roppesingel 12
B-3500 Hasselt

Aan de slag bij Mourik?

Medewerker Aankoop/Junior Aankoper

Staf

Asbestverwijderaar

Technisch

Financial Controller

Staf

Ploegbaas Bekisting

Technisch

Calculator Milieu

Technisch
Bekijk alle vacatures