Kathodische Bescherming

Kathodische Bescherming

De enige echte oplossing voor betonrot

Betonrot door wapeningscorrosie is een van de grootste veroorzakers van betonschade. Voorheen werden in beton vaak chloriden gebruikt om het beton sneller te laten uitharden. Dat geldt voor veel constructies, zoals viaducten, bruggen, tunnels, kademuren, monumenten, zwembaden, vloeren, galerijflats en industriële bouw. Zonder maatregelen stopt betonrot niet. Sterker nog: het versnelt. De enige oplossing die echt werkt, is Kathodische Bescherming. Daarvoor ben je bij onze betonspecialisten aan het juiste adres.

Hoe werkt kathodische betonbescherming?

Door contact met water en zuurstof gaat het wapeningsstaal in beton corroderen. Dit is een elektrochemische reactie waarbij het staal afwisselend anodisch (positief) en kathodisch (negatief) is. Bij kathodische bescherming reguleren we dit proces door een zeer lage elektrische stroom door de betonconstructie te sturen. Daarvoor gebruiken we anodes die we op strategische plekken in de constructie plaatsen. De stroom die deze anodes leveren, zorgt ervoor dat de betonconstructie permanent kathodisch wordt. En dat stopt de corrosie.

Kathodische bescherming is de enige manier om betonrot door chloriden te stoppen, zonder hak- en breekwerk. Bestaande schades moeten natuurlijk wel gerepareerd worden. En het resultaat is gegarandeerd.. Kathodische bescherming is geschikt voor bijna alle soorten betonconstructies. Bij Vogel passen we het bijvoorbeeld toe op balkenconstructies en bruggen of viaducten, balkons en galerijvloeren. Anders dan bij klassieke reparatiemethoden werkt kathodische bescherming ook preventief. Ieder systeem dat we leveren, komt met zekerheden. We controleren de werking jaarlijks en kunnen zelfs op afstand monitoren en bijsturen.

Contact

Koen Driessens

Koen Driessens

Directeur
Vogel Belgium n.v. Groenendaallaan 399
B-2030 Antwerpen