header

Datum

2024

Klant

SeReAnt

Locatie

Antwerpen

Status

Gerealiseerd

In de wereld van waterbeheer en havens staan vele uitdagingen centraal. Het AMORAS-project, een samenwerking tussen Port of Antwerp-Bruges en de Vlaamse overheid, is een hier een goed voorbeeld van. Met dit project wil men de slibproblemen in de haven aanpakken. Onze discipline Industriële Reiniging stond hierbij voor een duidelijk doel: het efficiënt losmaken van slib uit één van de waterreservoirs.

Het project

AMORAS, wat staat voor Antwerpse Mechanische Ontwatering, Recyclage en Applicatie van Slib, is een samenwerkingsverband tussen de Vlaamse overheid en het Havenbedrijf Antwerpen. Het heeft als doel een duurzame en langdurige oplossing te bieden voor de berging en verwerking van onderhoudsbaggerspecie. De installatie bevindt zich binnen het havengebied op de rechter Scheldeoever, tussen het Kanaaldok B1 en de snelweg A12.

Onze bijdrage

Het water uit de Schelde doorloopt verschillende zuiveringsfasen. In één van deze fasen wordt het water rechtstreeks in een waterreservoir geleid. Hier ontstaat het probleem: bij het wegpompen van het water blijft er slib achter. Toen we werden gevraagd om een plan te maken om het slib te verwijderen, gingen we direct aan de slag. Met een goed doordacht plan en een gemotiveerd team begonnen we. We gebruikten verschillende hogedruk units om het slib los te maken. Door extra water toe te voegen, werd het losgemaakte slib naar een baggerpomp geleid, die het vervolgens verpompte naar een andere opslag voor verdere verwerking.

kortom, ons aandeel in het AMORAS-project toont aan dat met vastberadenheid en de juiste aanpak uitdagingen overwonnen kunnen worden. We zijn trots op onze bijdrage en kijken ernaar uit om onze ervaring in te zetten bij toekomstige projecten.

Aan de slag bij Mourik?

Medewerker Aankoop/Junior Aankoper

Staf

Asbestverwijderaar

Technisch

Ploegbaas Bekisting

Technisch

Projectleider Bodemsanering Civieltechnische werken

Project Management

Industriële Reiniger

Technisch
Bekijk alle vacatures