header

Datum

Klant

Air Liquide

Locatie

Zaventem

Status

Gerealiseerd

Air Liquide heeft, na de bouw van waterstoflaadstations in Nederland, Duitsland en Frankrijk, aan Mourik n.v. de primeur toegewezen voor de uitvoering van de civiele werken (inclusief riolering en de aanleg van het wegennet) voor het eerste openbare waterstofstation in België.

Het station, waarvoor Sweco Belgium de engineering uitvoerde, werd gebouwd op een terrein dat ter beschikking werd gesteld door Toyota Motor Europe. Het maakt het mogelijk België aan te sluiten op het Europese waterstofnetwerk. Dit betekent de start van waterstof als propere energiebron in België.

De waterstof komt tot stand door elektrolyse, een procedé zonder CO2-uitstoot. Dit past goed in de Blue Hydrogen ontwikkelingsstrategie van Air Liquide. Er kunnen tussen 30 en 40 laadbeurten per dag worden uitgevoerd in minder dan vijf minuten, goed voor een autonomie van gemiddeld 500 kilometer.

Als pionier in de sector van de waterstofenergie draagt Air Liquide actief bij aan de ontwikkeling van de waterstofketen en helpt het bedrijf de uitdaging van de energietransitie aan te gaan. Deze inzet blijkt overduidelijk door het uitrollen van waterstoflaadstations, zowel voor voertuigen als voor heftrucks en andere vervoermiddelen.

Aan de slag bij Mourik?

Aankoopassistent

Staf

Asbestverwijderaar

Technisch

Calculator Industrie- en Utiliteitsbouw

Technisch

Ploegbaas Bekisting

Technisch

Projectleider Bodemsanering Civieltechnische werken

Project Management
Bekijk alle vacatures